Home     
     

  DIASPORA FUND FOR SERBIA
 

Пријем код Његове Светости Патријарх српског г. Иринеја
Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је данас Милету Радојевића директора Управе за сарадњу с црквама и верским организацијама и Живадин Јовановића директора Фонда дијаспора за матицу. Јовановић је упознао Патријарха српског са обележавањем 20-те годишњице оснивања и рада Фонда и са резултатима хуманитарног рада овог удружења.

Истакнуто је да је Фонд уложио око 7 милиона евра у обнову земаље после агресије НАТО 1999. године и у разне видове хуманитарне помоћи, пре свега избегличким и породицама расељених са више малолетне деце. У наредном периоду Фонда концентрише своје активности на пружање помоћи припадницима српског народа на Косову и Метохији.

Одазивајући се Апелу владике Рашко-призренског г. Теодосија, Фонд је уплатио ургентну помоћ од 11 000 евра за набавку основних животних намирница и наставља кампању сакупљања додатне помоћи. Иначе, Фонд је финансирао изгрдању дечијег обданишта у Брњици код Грачанице за 100 српске деце (140 000 евра), изградњу парохијског дома у Пећи, донација за манастир Дубоки Поток, опремање 20 школа у Косовском Поморављу и многе друге пројекте.

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, благословио је хуманитарне активности и рад Фонда на јачању поверења и веза између матице и расејања. Уз његов благослов, свечана седница Скупштине Фонда, којом ће се обележити 20-та годишњица рада, одржаће се у Парохијском дому Храма Светог Саве, 14. септембра 2019. године.
 

Београд

Берлин

Швајцарска

Штутгарт

Торонто

Лондон
   
Постаните члан, добротвор или велики добротвоор Фонда дијаспоре за матицу
 
 

 


  │AktuelnostiKontaktGalerijaStampaj stranu

Fond  dijaspora za maticu , Beograd, Sremska 6/4 ,  Srbija, ; Tel. +381 11 3283 778; mail: fonddijaspora@gmail.com