Home     
     

  DIASPORA FUND FOR SERBIA
 

ХУМАНИТАРНА АКТИВНОСТ УДРУЖЕЊА „ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ“
У складу са досадашњом политиком и  закључцима усвојеним на Годишњој  скупштини Удружења „Фонд дијаспора за матицу“, одржаној у Београду, 9. септембра 2017. године, настављена је  хуманитарна активностћ Удружења „Фонд дијаспора за матицу“. У оквиру те активности,  пружена је једнократна новчана помоћ следећим корисницима:

1.      Удружењу жена са Косова и Метохије.

На основу примљене молбе, Удружењу жена са Косова и Метохије додељена је једнократна новчана помоћ у износу од 100.000 динара, на име плаћања трошкова за превоз 34 учесника уметничке групе ,,Концерта песме и игре из Рани Луга'', са  Косова и Метохије. Наведена група је боравила у Београду у оквиру манифестације ,,Дани Рани Луга у Београду'', крајем новембра 2017. године. Након успешног боравка наведене групе учесника из Рани Луга, Удружење жена је упутило Фонду писмо захвалности које је приказано у наставку.

2.      Друштву за церебралну и дечију парализу из Крагујевца.

На основу примљене молбе за помоћ, Друштву за церебралну и дечију парализу, из Крагујевца, додељена је једнократна  новчана помоћ у износу од 100.000 динара, на име куповине 100 пригодних новогодишњих пакетића за болесну децу, о којима се Друштво стара. При додели наведене донације, имало се у виду да Друштво има више од 200 чланова,, од којих већина живи на ивици егзистенције, са оскудним средствима за храну, гардеробу, хигијену и остале животне потребе. Додела новогодишњих дечијих пакетића извршена је 24. децембра 2017. године у присуству представника Фонда: г. Слободана Аћимовића и г. Мирослава Млинара. У прилогу су фотографије са доделе новогодишњих дечијих пакетића

3.      Александру Раковићу, ратном војном инвалиду из Аранђеловца.

На основу примљене молбе, петочланој породици ратног војног инвалида Алењксандра Раковића, иѕ Аранђеловца, додељена је једнократна новчана помоћ у износу од од  111.000 динара. Та сума је намењена за отплату неисплаћеног дела кредита породице Раковић, који она, због тешке материјалне и социјалне ситуације, није у стању да га отплати својим средствима. Кредит је последица ранијег задуживања породице Раковић код банке који, због немогућности његовог измирења, представља велико оптерећење за породицу. Додељена помоћ је уплаћена директно на текући рачун VTB банке, Браће Југовића бр.3 Београд, код које је кредит подигнут.  При доношењу те одлуке имало се у виду да се ради о ратном војном инвалиду, који је као војник на одслужењу војног рока (возач тенка), учествовао на ратишту у Вуковару 1991. године, у борбама за деблокаду вуковарске касарне и града од стране Хрватских паравојних снага, када је тешко рањен.
 

Београд

Берлин

Швајцарска

Штутгарт

Торонто

Лондон
   
Постаните члан, добротвор или велики добротвоор Фонда дијаспоре за матицу
 
 

 


  │AktuelnostiKontaktGalerijaStampaj stranu

Fond  dijaspora za maticu , Beograd, Sremska 6/4 ,  Srbija, ; Tel. +381 11 3283 778; mail: fonddijaspora@gmail.com