Home     
     

  DIASPORA FUND FOR SERBIA
 

ДОДЕЉЕНИ НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ДЕЦИ О КОЈИМА СЕ СТАРА ДРУШТВО ЗА ЦЕРЕБРАЛНУ И ДЕЧИЈУ ПАРАЛИЗУ ИЗ КРАГУЈЕВЦА
Фонд дијаспора за матицу доделио је и ове године једнократну новчану помоћ, на име куповине 100 пригодних новогодишњих пакетића за болесну децу, о којима се стара Друштво за церебралну и дечију парализу, Крагујевац. При додели наведене донације,Фонд је имао у виду да Друштво има више од 200 чланова, од којих већина живи наивици животне егзистенције, са оскудним средствима за храну, гардеробу, хигијену иостале животне потребе. Додела новогодишњих дечијих пакетића извршена је 24.децембра 2017. године у просторијама Друштва, уз присуство представника Фонда,господина Слободана Аћимовића, господина Мирослава Млинара и Јоване Стојановић,фудбалерке Црвене звезде и националне репрезентације Србије. Госпођа Божидарка Антонијевиђ, оснивач и руководилац Друштва, исказала је своју огромну захвалност, како у своје лично име, тако и у име свих чланова Друштва и том пригодом је уручилазахвалницу представницима нашег Фонда. Обраћајући се присутнима господин Мирослав Млинар, захвалио се у име Фонда на додењеном признању уз обећање, да ће Фонд урадити све, како би и за следеће новогодишње празнике најмлађе члановедруштва обрадовао на исти начин.

„Њихов осмех је највећа инспирација за све нас који немамо ни приближне проблеме, какве имају сви они, да се боримо са свим тим недаћама и да са неким нашим личнимпримером, дајемо пример и осталима, који једноставно макар и неким позитивним гестом, који у крајњем случају не мора да буде материјалног карактера, можда само осмехом, или лепом речи, дођу до њихових срца и учине их срећнима макар тога тренутка.“, рекао је међу остали господин Мирослав Млинар.

Након што је исказала своје огромно задовољство и срећу, што је и ове године захваљујући Фонду дијаспора за матицу добила два велика пакетића, пуна играчака ислаткиша, на питање да ли има неку жељу за следећу годину, седмогодишња Милица је рекла:

„Имам само једну жељу, моја жеља је да проходам!“

 Та њена жеља, која је неупоредиво већа од било какве материјалне вредности, треба дабуде највећи апел, али и свакодневна обавеза за целокупно друштво и све надлежнеинституције у нашој земљи, да њивова срећа и осмеси не буду мерени самоновогодишњим пакетићима, већ и оним најосновнијим свакодневним животнимпотребама, без обзира колико оне биле мале или велике, укључујући и њихово .
 

Београд

Берлин

Швајцарска

Штутгарт

Торонто

Лондон
   
Постаните члан, добротвор или велики добротвоор Фонда дијаспоре за матицу
 
 

 


  │AktuelnostiKontaktGalerijaStampaj stranu

Fond  dijaspora za maticu , Beograd, Sremska 6/4 ,  Srbija, ; Tel. +381 11 3283 778; mail: fonddijaspora@gmail.com