Home     
     

  DIASPORA FUND FOR SERBIA
 

ХУМАНИТАРНА АКТИВНОСТ УДРУЖЕЊА „ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ“
Поред редовне хуманитарне помоћи корисницима Народних кухиња на Косову и Метохији, којима последњих неколико година, сваког месеца, додељује 100.000 динара,Фонд дијаспора за матицу је породици Светлане Дубић, из села Сувог Лукавца, Општина Исток, доделио 120.000 динара, на име помоћи за отклањање последица насилних акција шиптарских екстремиста.

Ради се о самохраној мајци са петоро деце, којој су шиптарски хулигани, унедавним насилним акцијама против неколико повратничких сеоских српскихдомаћинстава на Косову и Метохији, запалили шталу и сточну храну. Полазећи од оцене даје породица Дубић, након паљевине њене имовине, доведена у тешку материјалнуситуацију и да није у стању да својим скромним средствима отклони последице насиља,додељена је помоћ Фонда у наведеном износу.

Овим хуманитарним актом самохраној мајци петоро деце, жртви грубог шиптарскогнасиља, Управа Фонда дијаспора за матицу је истовремено желело да упути знакохрабрња, солидарности и подршке свим Србима на Косову и Метохији. Додељена помоћ породици Дубић је успешно реализована у сарадњи са Добротворном организацијом Епархије Рашко-призренске „Мајка девет Југовића“
 

Београд

Берлин

Швајцарска

Штутгарт

Торонто

Лондон
   
Постаните члан, добротвор или велики добротвоор Фонда дијаспоре за матицу
 
 

 


  │AktuelnostiKontaktGalerijaStampaj stranu

Fond  dijaspora za maticu , Beograd, Sremska 6/4 ,  Srbija, ; Tel. +381 11 3283 778; mail: fonddijaspora@gmail.com