Home     
     

  DIASPORA FUND FOR SERBIA
 

ХУМАНИТАРНА АКТИВНОСТ УДРУЖЕЊА „ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ“
Фонд дијаспора за матицу, у оквиру своје дугогодишње богате и разноврсне хуманитарне активности, настоји да пружи помоћ онима којима је та помоћ најпотребнија, Поред помоћи великом броју избеглих и протераних породица са троје и више деце, Фонд последњих година, у сарадњи са хуманитарном организацијом ,,Девет Југовића”, пружа редовну месечну новчану помоћ корисницима Народних кухиња на Косову и Метохији.
Један од последњих видова хуманитарне помоћи односи се на помоћ малолетној деци Драгани (16 година), ученица средње школе и Недељку Јовановић ( 12 година), ученик основне школе, из Осечине. Деца живе сама, јер су им родитељи умрли, а о њима се стара рођака из шире породице. Деца иду редовно у школу и добри су ђаци. Станују у изнајмљеном стану, јер у породичној кући, коју су њихови родитељи почели да граде и која је недовршена, требало је завршити фасаду, унутрашње радове, столарију и грејање.
У жељи да деци помогне да имају свој кров над главом, , Управа Фонда је доделила 500.000 динара помоћи за трајно станбено збрињавање. Средства су искоришћена за увођење етажног грејања и за израду неопходне столарије у кући. Захваљујући ангажовању руководства Општине Осечина, у ову хуманитарну активност се, поред Фонда, укључила и Војска Србије, чији чланови су обавили завршне грађевинске радове на кућ, а у опремање куће су се укључиле и неке компаније из те Општине. Радови на кући извршени су у новембру 2018. Године.
 

Београд

Берлин

Швајцарска

Штутгарт

Торонто

Лондон
   
Постаните члан, добротвор или велики добротвоор Фонда дијаспоре за матицу
 
 

 


  │AktuelnostiKontaktGalerijaStampaj stranu

Fond  dijaspora za maticu , Beograd, Sremska 6/4 ,  Srbija, ; Tel. +381 11 3283 778; mail: fonddijaspora@gmail.com