Home     
     

  DIASPORA FUND FOR SERBIA
 

ОД РАСЕЈАЊА ЈОШ 10 МИЛИОНА ЗА ОПШТИНУ КЛАДОВО

Уговор о бесповратној донацији средстава у износу од 10 милиона динара, данас су у Београду потписали директор Фонда дијаспора за матицу, Живадин Јовановић и председник Општине Кладово, Радован Арежина. Средства су наменски усмерена за санацију улица оштећених услед поплаве, која је у септембру захватила Општину Кладово. Кладовска локална самоуправа се обавезује да обезбеди прописану пројектну и техничку документацију, технички и правни надзор, током реализације поменутих радова.

На основу процене надлежних општинских служби о степену оштећености улица, овај новац биће уложен у реконструкцију улице Пере Димитријевића у Кладову, у дужини 840, ширине 4 метра, улице Моше Пијаде у Грабовици дужине 350, ширине 3 метра и улице Хајдук Вељкове у Брзој Паланци дужине 350 и ширине 3 метра.

Фонд дијаспора за матицу је у октобру прошле године на име ургентне помоћи након поплаве, на наменски рачун Општини Кладово, уплатио 3 милиона динара.

Одлуке о донацијама за отклањање последица прошлогодишњих поплава, донела је Скупштина Фонда дијаспора за матицу, одржана крајем прошле године. У складу са тим одлукама, Фонд је издвојио преко милион евра, од чега су најугроженије општине у Србији добиле 750.000 евра, а општине у Републици Српској 275.000 евра.

Београд, 25.фебруар 2015.
 

Београд

Берлин

Швајцарска

Штутгарт

Торонто

Лондон
   
Постаните члан, добротвор или велики добротвоор Фонда дијаспоре за матицу
 
 

 


  │AktuelnostiKontaktGalerijaStampaj stranu

Fond  dijaspora za maticu , Beograd, Sremska 6/4 ,  Srbija, ; Tel. +381 11 3283 778; mail: fonddijaspora@gmail.com