Home     
     

  DIASPORA FUND FOR SERBIA
 

ДЕЛЕГАЦИЈА ФОНДА КОД ПРЕМИЈЕРА МИРКА ЦВЕТКОВИЋА

Председник Владе Србије Мирко Цветковић примио је 28.10.2008.г.  делегацију Савета сабора матице и дијаспоре и Фонда дијаспоре за матицу коју је предводио Др инж. Милоје Милићевић, копредседник Савета Сабора матице и дијаспоре и Председник Управног одбора Фонда дијаспоре за матицу, из Берлина. У делегацији је била и Љиљана Пантић Скарамела, председник Надзорног одбора Фонда, из Швајцарске, Борка Вучић, Предраг Ракочевић (Штутгарт) и Живадин Јовановић.

Делегација је изразила задовољство чињеницом да је после осам година Фонду дијаспоре за матицу враћена главница средстава Фонда од 3 милиона евра у динарској противвредности оценивши такав развој као значајан корак у правцу већег међусобног уважавања и спремности да се да се  ради на отклањању препрека на путу јачања солидарности и узајамног поверења између матице и расејања.

Председник Цветковић је подржао усмерење Фонда да заједнички са надлежним органима и организацијама у Републици улаже у пројекте којима се решавају хуманитарни проблеми, посебно они који се тиче расељених лица и деце на Косову и Метохији.

Изражена је обострана спремност да се у конструктивној атмосфери створеној враћањем главнице средстава Фонда решавају и преостала отворена питања.

 

Београд

Берлин

Швајцарска

Штутгарт

Торонто

Лондон
   
Постаните члан, добротвор или велики добротвоор Фонда дијаспоре за матицу
 
 

 


  │AktuelnostiKontaktGalerijaStampaj stranu

Fond  dijaspora za maticu , Beograd, Sremska 6/4 ,  Srbija, ; Tel. +381 11 3283 778; mail: fonddijaspora@gmail.com